Iubirea Tatălui

Dacă nu ai ajuns să trăieşti o viaţă de biruinţă nu se datorează faptului că ai postit prea puţin. Biruinţa nu vine prin efortul propriu, ci prin credinţă. Credinţa în ce? – poate te întrebi. Credinţa în iubirea desăvârşită ce o are Dumnezeu pentru tine.

Mulţi credincioşi trăiesc sub condamnarea celui rău, care le spune mereu: Nu ai postit destul, nu te rogi destul, nu mărturiseşti destul, nu studiezi Biblia destul. Ei sunt continuu hăituiţi de asemenea gânduri de autocondamnare, într-un ciclu interminabil de activităţi şi într-o multitudine de lucrări moarte.

Îţi dai seama că autodisciplina, postul, rugăciunea, zeciuiala şi mărturia sunt toate lucrări moarte, dacă acestea nu sunt rodul iubirii tale faţă de Dumnezeu? Şi ele nu pot proveni din iubire dacă tu, întâi de toate, nu eşti sigur de iubirea lui Dumnezeu faţă de tine.

Zac Poonen.

8 gânduri despre „Iubirea Tatălui

 1. Exceptional ca ai adus in discutie aceasta realitate. Nu doar ca percepem ganduri care ne reproseaza ca nu am facut destul, dar chiar este sustinuta idea la nivel de doctrina. Nu m-au necajit asa de mult gandurile, pentru ca intelegeam de unde vin, cat ma necajea doctrina si atitudinea acuzatoare a celor care o promovau. Este un cerc vicios din care se iese cu multa greutate.

  • E interesant ca in in Scriptura corelatia se face intre „Cine ma iubeste – Variabila Independenta” si intre „Pazeste poruncile Mele – Variabila Dependenta” (Ioan 14:15…). Acum o analiza ca pentru mintea ta iscoditoare >De exemplu: O ceasca cu cafea. Daca pentru o ceasca de cafea (VI) folosim o lingurita de cafea, rezultatul va fi putin amarui (VD). Daca, in schimb, pun trei lingurite de cafea, rezultatul va fi foarte amarui. Daca adaug zahar, amarul se va inmuia. Cu cat adaug mai mult zahar, cafeaua va deveni mai dulce(VD).
   Ceasca cu cafea sunt eu, de la natura. In general, ce rezulta din mine este ceva amarui. Daca in ceasca de cafea pun zahar – iubirea lui Dumnezeu – atunci va rezulta tot iubire, adica pazirea poruncilor, a caror esenta este dragostea („tinta poruncii este dragostea” – toata Legea se cuprinde in a-L iubi pe Dumnezeu si pe aproapele).
   Dar inversa nu este valabila. Daca ma arunc asupra poruncilor ca sa rezulte dragoste din ele, efectul va fi unul foarte, foarte amar. Dragostea pentru Isus e cauza, iar pazirea poruncilor este efectul (simptomul).
   Pazirea poruncilor nu este un indiciu al sfinteniei, cum cred cei mai multi, ci este un indiciu al IUBIRII AUTENTICE FATA DE CHRISTOS.
   Poate ma ajuti sa simplific ideea 🙂

 2. Imi place si mie informatizarea realitatii Scripturale. Chiar mai mult, am ajuns la concluzia ca un Dumnzeu care a creat un univers atat de precis, bazat pe legi atat de stabile, imuabile, complexe, fascinante, nu are cum sa nu fie de o precizie informatica in tot ce afirma in Sfintele Scripturi 🙂 . Chiar si mult controversat verset cu „orice veti cere…” exprima un principiu extrem de precis si deloc relativ, in ciuda faptului ca multi il privesc neincrezatori.

  Pazirea poruncilor si iubirea de Dumnzeu nu sunt bijective 🙂 . Angajarea in pazirea poruncilor duce spre esec, indragostirea de Dumnzeu este singura modalitate de a implini poruncile. Un paradox minunat.

 3. Am intalnit recent o personalitate a lumii evanghelice. Aceiasi greseala, dar o paradigma bine cimentata, imposibil de pornit o analiza in jurul ei. O teologie rigida a faptelor preluata automat din folclorul traditional, promovata mai departe cu mult zel. Toate astea functioneaza in conjunctie cu iubirea de Dumnzeu privita ca un rezultat al eforturilor asidue, personale.

  Paradoxul acestei paradigme teologice este ca nu poate produce nici o evolutie, in schimb autocondamnarea si condamnarea exercitata de cei din jur creste exponential si foarte amenintator.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.