Cum vrea Dumnezeu să lucrăm pentru El

Exod 26: 1 Cortul să-l faci din zece covoare de in subţire răsucit, şi din materii vopsite în albastru, purpuriu şi cărmiziu; pe el să faci heruvimi lucraţi cu măiestrie.

Exod 26: 31 Să faci apoi o perdea albastră, purpurie şi cărmizie, şi de in subţire răsucit; să fie lucrată cu măiestrie, şi să aibă pe ea heruvimi.

Exod 28:6 Efodul să-l facă de aur, de fir albastru, purpuriu şi cărmiziu, şi de in subţire răsucit; să fie lucrat cu măiestrie.

Exod 28:15 Să faci apoi pieptarul judecăţii, lucrat cu măiestrie, să-l faci din aceeaş lucrătură ca efodul; să -l faci de aur, de fir albastru, purpuriu şi cărmiziu, şi de in subţire răsucit.

Exod 36:8 Toţi bărbaţii iscusiţi şi lucrătorii au făcut cortul din zece covoare de in subţire şi răsucit din fir albastru, purpuriu şi cărmiziu; pe ele au ţesut heruvimi lucraţi cu măiestrie.

Exod 36:35 Perdeaua din lăuntru au făcut -o de fir albastru, purpuriu şi cărmiziu, şi de in subţire răsucit; au lucrat -o cu măiestrie; şi au făcut heruvimi pe ea.

6 gânduri despre „Cum vrea Dumnezeu să lucrăm pentru El

 1. Pasajele pe care le-ai citat aparent sunt lipsite de o semantica aplicabila noua acum si aici.

  Pe de alta parte ele exprima atribute ale personalitatii Lui Dumnezeu :
  precizie in proiectarea si realizarea unui lucru,
  simt estetic,
  contributie in proiectarea si realizarea unui lucru,

 2. Ni se spune in Scriptura sa facem totul „ca pentru Domnul”. In vechime ni se arata cum trebuiau facute lucrurile de la Cortul Intalnirii. Trebuiau lucrate toate „cu maiestrie”.

  Ideea e, aplicabila si acum.
  Dumnezeu e acelasi ieri azi si in veci.

  Daca lucram pentru acelasi Dumnezeu, „obiectele” lucrarii nu mai sunt aceleasi, dar executia trebuie sa fie la fel, „cu maiestrie”. Atat proces cat si produs trebuie sa intruneasca parametrii maiestriei.

 3. Este f educativ avand in vedere ca facem multe lucruri fara maiestrie, si culmea gasim motivatii(scuze) prin care explicam imposibilitatea realizarii unui lucru de mai buna calitate desi e f evident ca lucrurile nu stau asa.

  Deci jumatatile de masura nu sunt o optiune buna,si Doamne cat ne mai plac 🙂

 4. Da, ai dreptate.
  Cand am citit pasajele de mai sus, m-am simtit cercetat.
  Natura noastra, asa cum spuneai cauta drumul cel mai scurt, intotdeuna, sacrificand maiestria, calitatea.

  La noi este incetatenita atitudinea „merge si asa”. Poti sa canti oricum, ca doar Dumnezeu se uita la inima. Sa canti oricum, dar din toata inima.

  Ei bine, cred ca nu este asa.
  De aceea exista o privighetoare, ca sa cante frumos.
  Asinul se lauda cu muschii lui, purtand poveri, nedorind sa devina cantaret la opera (unii mai incearca dar nu da bine deloc).

  Exemplele pot continua. Excelenta trebuie atinsa. Acolo unde El a dat talantul. Unde e talant, cred ca nu e bine sa fie loc pentru mediocritate. Pentru El doar excelenta.

 5. Eu cred că noi ne străduim şi dăm greş. E bine să ne propunem standarde înalte, dar să ajungem la excelenţă, e nevoie şi de înţelepciune de la EL. Pentru a lucra cu măiestrie, Dumnezeu i-a inspirat pe meşteri. Nu mai ştiu exact versetul, dar aş putea să-l caut. Deci acele lucrări măiestrite au fost făcute pentru că El a turnat înţelepciune în om.

 6. Draga Adama,
  multumesc de acest comentariu. Foarte obiectiv.
  Intr-adevar. Cei care au lucrat la cort au primit si intelepciune si capacitati.

  Exod 31:1-6 Domnul a vorbit lui Moise, şi a zis: Să ştii că am ales pe Beţaleel, fiul lui Uri, fiul lui Hur, din seminţia lui Iuda. L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, i-am dat un duh de înţelepciune, pricepere, şi ştiinţă pentru tot felul de lucrări, i-am dat putere să născocească tot felul de lucrări meşteşugite, să lucreze în aur, în argint şi în aramă, să sape în pietre şi să le lege, să lucreze în lemn, şi să facă tot felul de lucrări. Şi iată că i-am dat ca ajutor pe Oholiab, fiul lui Ahisamac, din seminţia lui Dan. Am dat pricepere în mintea tuturor celor ce sînt iscusiţi, ca să facă tot ce ţi-am poruncit:

  Toti copiii Domnului, nascuti din nou sunt „capacitati” cu diferiti talanti, cu diferite daruri.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.