În iesle sau în casă

Unde ne-ar placea sa ne aflam de Craciun?

Luca 2: 6-7 Pe cînd erau ei acolo, s’a împlinit vremea cînd trebuia să nască Maria. Şi a născut pe Fiul ei cel întîi născut, L-a înfăşat în scutece şi L-a culcat într’o iesle, pentrucă în casa de poposire nu era loc pentru ei.

Cum ar fi dac-am fi in iesle:

  • lipsa confortului – mizerie, frig, umezeala (sau prea cald);
  • lipsa utilitatilor – pat cu asternut curat, apa curenta, teleon, internet, televiziune prin satelit etc.;
  • lipsa ambiantei – placerea petrecerii nestingherite impreuna cu familia si prietenii.

Cum ar fi daca am fi in casa?

Evident, eliminand laitmotivul de la iesle si anume lipsa. Este de dorit sa fii in casa. Toti vrem sa fim in casa. In casa e distractie, placere, senzualitate. In casa este bautura din belsug. In casa nu este loc pentru pruncul Isus. Din nefericire cat mai multi oameni doresc sa fie in casa.

Am placerea de a constata ca aceasta diferenta dintre iesle si casa este observata din ce in ce mai des. Iata doar un fragment prezentat de Lelia Munteanu:

Astăzi, aici, abia dacă mai observăm că a venit şi a trecut Crăciunul. Ghiftuiţi cu minuni de tot felul, nu mai suntem dispuşi să credem că S-a născut iarăşi Hristos decât dacă primim un link spre YouTube, unde ar trebui să-L găsim prezentându-Se succint (că n-avem timp de pierdut) şi anunţând scopul şi durata vizitei.

Ne agăţăm cu disperare de toate nimicurile şi-n timpul ăsta Iisus Se întrupează în ieslea celei mai curate amintiri ale noastre, în geana acelui vis prea scurt în care îţi apare cineva dureros de drag, pe care când te trezeşti îl cauţi zile întregi sperând să-l întâlneşti aievea. Crăciun fericit, lângă cei pe care-i iubiţi!

Intregul articol poate fi citit aici.

Stim un lucru. Atat ieslea cat si casa sunt temporare. Doar de poposire este casa. Cum si ieslea a fost doar de poposire. Suntem trecatori si calatori pe acest pamant… Starile, trairile si evenimentele ce au loc in iesle si in casa sunt, deasemenea, temporare. Ce este dincolo de casa? Vremelnicia. Ce este dincolo de iesle? Vesnicia.

Cu toate ca ieslea nu are putere de atractie in sine, gazduieste pe Cel care poate sa dea/ofere adevarata Casa.

Ioan 14:2 În casa Tatãlui Meu Sunt multe locasuri. Dacã n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Mã duc sã vã pregãtesc un loc.

Fiecare dintre noi poate sa aleaga dintre cele doua locuri de poposire temporare. Ori casa, ori ieslea. Daca alegem ieslea, Pruncul din ea ne va da Casa vesnica a Tatalui Sau.

2 gânduri despre „În iesle sau în casă

  1. Pastorii L-au gasit in ieslea grajdului si magii in casa . Daca IL gasesc pe EL imi e deajuns . Va veni si ziua in care imi va spune :,,Veniti de vedeti !…S-au dus si au vazut unde locuia ;si in ziua aceea au ramas la EL.”. IN.1.39 …,,si astfel vom fi totdeauna cu Domnul ” 1 Tes.4 .17c

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.