Învingerea slăbiciunilor

Tim LaHaye propune un model de invingere a slabiciunilor. Modelul poate fi cunoscut din cartea Învingând temperamentul prin Duhul Sfânt.

Tim LaHaye afirmă că dacă eşti creştin posezi deja puterea de a învinge slâbiciunile. Acea putere este Duhul Sfânt. Iată care sunt paşii, etapele de învingere a slăbiciunilor:

  • Acceptă-ţi slăbiciunile ca fiind păcate!

Nu găsi scuze pentru slăbiciuni, zicând „asta-i firea mea” sau „n-am ce-i face, aşa e felul meu”. Fii realist. Dacă Îl cunoşti pe Christos poţi înfrunta orice. Biblia ne spune: „Pot totul în Christos care mă întăreşte” (Filipeni 4:13).

  • Mărturiseşte-ţi de fiecare dată păcatele

„Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9). Conform Bibliei: „Dacă aş fi cugetat lucruri nelegiuite în inima mea, nu m+ar fi ascultat Domnul” (Psalmul 66:18). Viaţa de rugăciune a credinciosului este scurtcircuitată atâta timp cât există păcat nemărturisit în viaţa sa. Dacă nu recunoaşte mânia şi teama ca păcate, eficienţa rugăciunii sale va fi diminuată. De fiecare dată când iţi ieşi din fire sau devii temător sau deprimat, tu întristezi sau stingi Duhul Sfânt. În clipa în care devii conştient de acel păcat, mărturiseşte-l şi mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru iertarea acordată şi pentru îndreptăţirea Sa.

  • Roagă-L pe Tatăl tău Ceresc şi iubitor să-ţi îndepărteze acest obicei

„Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi dacă ştim că ne ascultă, orice I-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut” (1 Ioan 5:14-15).

Victoria asupra fricii şi mâniei este voia lui Dumnezeu.Când cerem Domnului să ne vindece de obiceiurile noastre rele, putem fi siguri ca El o va face.

  • Să crezi că Dumnezeu ţi-a dat victoria

Romani 14:23 ne spune că „tot ce nu vine din încredinţare este păcat”. Mulţi creştini se poticnesc chiar aici deoarece ei nu se „simt vindecaţi” după ce au cerut vindecarea. Sentimentele noastre nu au nimic a face cu aceasta. În schimb, noi trebuie să ne bazăm pe promisiunile lui Dumnezeu şi să ne aşteptăm la victorie.

  • Cere plinătatea Duhului Sfânt

Tim LaHaye spune să ceri plinatatea, dar în Scriptura este o poruncă. „Fiţi plini de Duhul Sfânt”. Aceasta în opoziţie cu a fi beat [extaziat]. Cu alte cuvinte, fii „încarcat” cu Duhul Sfânt, manifestă-te în toată plinătatea Duhului. Aceasta presupune curăţie, credinţă/convingere şi acţiune/comportament pe această bază.

  • Umblă prin Duhul şi rămâi în Christos

– Permite Cuvântului lui Dumnezeu să reprezinte o parte obişnuită a vieţii tale;

– Rugăciunea zilnică;

– Predă-te Duhului Sfânt întotdeauna;

– Slujeşte-L pe Christos.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.